I olika studier finns det bevis för att viss mat förebygger eller minimerar risken att få cancer och alla vet att det är en fruktansvärd sjukdom att drabbas av. Man kan faktiskt på ett enkelt sätt göra det bästa för att försvåra för de elakartade cellerna att få fäste i kroppen, så kan de fara och flyga dit näsan pekar och ta flyg Stockholm Växjö istället. Börja med att äta de olika livsmedel som bevisligen förebygger i den dagliga kosten.

Kosten

Kosten har stor betydelse oavsett om man vill förebygga cancer eller helt enkelt vill leva sunt. Kroppen mår så mycket bättre när kosten är den bästa tänkbara. Här kommer några exempel på livsmedel som bör ingå i kostcirkeln.

Bär

Det är alldeles utmärkt att äta björnbär, blåbär, hallon eller andra goda bär och de förebygger på ett mycket effektivt sätt mot cancer. De vackra och inbjudande färgerna som bären har beror på att bärinnehållet består av fytokemikalier, som i sin tur skyddar kroppen från tumörer.

Blåbär motarbetar cancerceller som finns i levern, samtidigt är de bittra och kämpar mot äggstockscancercellerna. Acaibäret är ett mycket kraftfullt bär och har en aktiv ingrediens som förstör de olika cellerna.

Tomat

Tomaterna har bland annat en ingrediens som heter lykopen och det ämnet är en av de bidragande orsakerna att förminska risken att drabbas av varierande typer av cancertumörer, speciellt lung-, tarm-, prostata- och bröstcancer.

 

Det går bra att ha med tomater som är råa i en sallad, men skulle de tillsättas i matlagningen varje dag multipliceras lykopens i kroppen på ett mycket mer effektivt sätt. Därför kan det vara all idé att laga goda soppor och tomatsåser, för att avnjuta dem sedan.

Vitlök

Vitlök skrämmer inte bara vampyrer, men har många hälsosamma fördelar och egenskaper som är bra. En av egenskaperna som denna lilla vita lök har och är extremt viktig, är att den faktiskt kan förebygga alla de olika sorters av cancer som finns och speciellt bröst-, mag- och prostatacancer.

Det kvittar om vitlöken äts tillagad eller rå – den är fortfarande lika effektiv ändå. I den vita löken finns det två ämnen som gör att den förebygger cancer, både hos djur och människor. Så därför kan det vara all idé att ge husdjuren vitlök också, för att de ska få vara friska och leva längre. För att få allra bästa resultat, enligt experterna, ska vitlöken skalas först och vänta en kvart innan den krossas eller hackas i bitar – och sedan tillsätter man läckerheten i maten.

Dessa var några av de hälsosamma och förebyggande livsmedel som bör ingå i kosten, som är ett perfekt och framför allt ett gott sätt att hålla sig frisk på. Dessutom förebyggs massor av sjukdomar och du kommer att må så mycket bättre!

Author oscar
Published
Categories Releases
youplay