Cancer är en grupp av otäcka sjukdomar och att drabbas av cancer är omvälvande oavsett vem det drabbar. Ung Cancer är den ideella organisationen som bildades för att hjälpa unga människor med cancer, alltså de som har hamnat mellan stolarna då de är yngre än de flesta som drabbas av cancer men för gamla för att tas om hand om i barncancervården.

Initiativet till Ung Cancer kom från cancerdrabbade Julia Mjörnstedt och vännen Hanna Wekell, efter att de insåg att det behövdes en stödjande grupp för unga cancersjuka individer och deras anhöriga. Sedan starten 2010 har intresset växt och numera har organisationen över 3500 medlemmar.

Hos Ung Cancer handlar det inte bara om cancerforskning utan gruppen fokuserar lika mycket på att stötta och vara starka tillsammans. Som en del av detta startade kampanjen ”Fuck cancer”, vars namn bland annat kan ses på armband från Ung Cancer. Den som vill bli en del av Ung Cancer, eller bara vill stötta initiativet och alla som går igenom en tuff tid, kan köpa Ung Cancers attitydfyllda Pärla Armband. Den som vill engagera sig ännu mer kan komma på en av föreningens ”pärladagar”, då alla hjälps åt att skapa armbanden.

Author oscar
Published
Categories Medicin
youplay