Vill du vara med och hjälpa till med cancerforskningen? Men du är ingen forskare och jobbar inte heller som labbtekniker på en institution. Alla kan hjälpa till, men på olika sätt. Du kan samla in pengar till cancerforskningen och göra stor skillnad.

Cancer och andra sjukdomar

Det är både jobbigt att vara sjuk och att se den man älskar lida. För många av oss blir det ett behov att få kunna göra något. Ibland för att just vår syster, pappa, kusin eller vän ska bli frisk, andra gånger för att vi inte vill att någon annan ska behöva bli så sjuk eller kanske dö i sjukdomen. Det finns också sjukdomar som bara tar musten ur folk. De behöver inte leda till döden, men de påverkar livskvalitén enormt. Många sjukdomar och krämpor lider många av i tystnad eller så får de inte rätt hjälp. Därför är sjukvård och forskning så oerhört viktigt. En sjukdom som påverkar många svenskar dagligen är artros. Om du eller någon som du känner lider av artros kan Artros.org vara en hjälp. Lär dig mer om sjukdomen och se vilka behandlingar som finns. Det är ju just behandlingar som mycket av forskningen handlar om. Mediciner och olika behandlingar.

Samla in pengarna på rätt sätt

För att du ska kunna samla in pengar måste folk veta att pengarna verkligen hamnar rätt. Om en person har cancer och ber om ekonomiskt stöd för att klara vardagen, så kommer många i bekantskapskretsen att kunna verifiera att personen verkligen är sjuk och folk kommer våga ge pengar. Om du allmänt vill samla in pengar till cancerforskningen bör du ta kontakt med Cancerfonden eller liknade respekterad organisation och berätta att du önskar samla in pengar. Då kan de sedan verifiera att de fått pengar. Du ska heller aldrig vara ensam när du samlar in eller räknar pengar, var minst tre personer. Då minskar du risken för anklagelse om förskingring.

Samla in pengarna

Du kan samla in pengar på en mängd olika sätt. Se till att alltid vara seriös och tänka igenom din insamling. Du kan:

  • göra ett Facebookupprop och uppmana personer att skänka pengar till cancerforskningen direkt.
  • Anordna en konsert i t.ex en kyrka med en massa skön musik.
  • Stå med bössa utanför mataffären.
  • Springa lopp och bli sponsrad av privatpersoner. Pengarna som kommer in går till forskning.
Author oscar
Published
Categories Announcements
youplay